تقدم الشيف ماجي الجبالى لقراء طريقة عمل " الارز المعمر بالجمبرى" وهو من الاطباق المفضل لدى الجميع.
المكونات:
كيلو جمبرى.
3 فصوص ثوم.
زيت زيتون.
قشطة.
ملعقة صغيرة قرفة.
2 كوب ارز بسمتى.
2 كوب كريمة.
2 كوب لبن.
ملعقة كبيرة زبدة.
ملح، فلفل " حسب الرغبة".
الطريقة:
فى البداية قومى بتشويح الثوم مع زيت الزيتون ثم ضيفى اليه الجمبرى مع نصف كمية الملح و الفلفل و القرفة.
و على جانب اخر قومى بخلط كل من " اللبن مع الكريمة و الزبدة مع باقى كمية الملح و الفلفل و القرفة و الارز.
ضعى نصف كمية الارز فى اناء ثم ضعى طبقه الجمبرى ثم باقى كمية الارز قومى بفرد طبقه من القشطة على الوش و ادخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة.